top of page
  • Obrázek autoraVena Piosenka

Hranatý kanaďan Michala Dolínka

Aktualizováno: 28. 5. 2020

Těch důvodů, proč si kuřák dýmek neustále a skoro se sebevražednou zarputilostí (kasa nekasa) rozšiřuje svou sbírku dýmek je celá řada. Rád se v této recenzi na některé z nich zaměřím.


Pojďme si hned v úvodu říci jednu zásadní a důležitou věc. Nepaušalizuji! Naprosto se chci vyhnout takzvaným obecným pravdám. Ačkoliv, zrovna v oblasti dýmek se obávám, že to máme my, vyznavači chladného dýmu, víceméně podobně.


Důležitý je racionální argument

Dýmka tvaru Square-built Canadian přeci nesmí v žádné sbírce chybět! Mámo, podívej se do vitríny. Vidíš tam něco tak důmyslných hranatých tvarů a přitom s tak elegantně plochou a dlouhou stopkou??? Nevidíš. Tak vidíš!

Přesně tenhle argument (cítíte tu váhu?) mi prozníval v hlavě, když jsem dýmku objednával. V těchto momentech si vymyslíte takřka cokoliv, čím si můžete jen trochu obhájit vaší investici. Protože vy nutně potřebujete vlastnit a hýčkat prsty plochost troubele v kontrastu s hranatou hlavičkou. Potřebujete životně nutně sledovat okulibou tečku v inverzním provedení na náustku, která se noří do "soukruží" kombinací tenkých měděných kroužků objímajících pruh ze zebrana. To je prostě detail, který bych se nebál přirovnat k ručně malovanému červenému proužku na boku matově-černé karoserie vozu Rolls-Royce Ghost. Ano. Včetně zpracování.

Neopomeňte v argumentaci využít nesčetněkrát ověřený pozitivní vliv na psýchu nejen majitele nové dýmky

Vždyť pokuřování dýmky je přeci tak blahodárné jak pro mne, tak i pro celičké celé mé okolí. Uklidňuje mne, mlčím a shovívavě sleduji, jak naše potomstvo roztomile ve hrách devastuje Tvůj záhon ředkviček. Ten klid a mír...

Ano, jistě. Nakuřovaní dýmky bez uhlíkové vrstvy si přece žádá zodpovědnost! To není jen tak nějaká, že. A že se do této dýmky vešlo teho Stonehenge! Ač se dýmka jeví takřka ethericky, myslím, že kdybych napojil na kotlík nějakou armaturu, tak směle vyhřeji menší rodinný dům na týden. Taková je to hlava!

A pozor pro elévy. Obecně tvar Canadian není pro šťouraly, co potřebují skrze neladné nacpání pohánět tabák kanálkem pomocí trnu ťapťátka tam a zpět. To jen dýmku lehtáte na mandlích. Tady je potřeba umět si nacpat. Jinak budete pokuřovat chlupy z komeníčka :( Nic jiného do kotlíku nedosáhne. Pokud nemáte po ruce nějaký drát.

Argument z nejvalidnějších

Je-li vám vyčítán další a další nákup dýmky, odhalte někdy v noci třeba u dýmání zadumaného Nightcupu choulostivé místo vaší drahé polovičky. Heslo: "botičky", "kabelečky", "kloboučky"...

Dýmka Michala Dolínka byla objednána skrze FB kanál POTÁHL A UDUSAL. A teď řeknu důležitou věc. Prvním prodejním argumentem byly nádherné fotografie. Tam nejvíce poznáte, s jakou péčí byla dýmka tvořena. A zde smekám. Také jsem si vyžádal jako "dárek zdarma" (jak zcestní copywriteři neochvějně používají - dárek je vždy zdarma) vzorek listí z keře, který byl na snímcích v pozadí. Dostal jsem je. A navíc s "rodným listem". A to je něco, co mě pohladilo po duši. Já nemám od Michala Dolínka kus dřeva. Mám bytost. A tak dýmám, raduji se, dýmám, raduji se...








215 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page